Ecosysteem in fles

Met oog voor detail rijkelijk én met liefde gevuld

Groene eyecatchers

Ecosystemen in een fles zijn prachtige creaties. Zo zijn het groen en het glas samen een betoverende combinatie, waardoor het in ieder huis zal stralen. Het frisse groen van de planten wordt versterkt door het glas waardoor het meer opvalt en een echte eyecatcher wordt. Plantjes in een fles zijn dan ook de ideale toevoeging voor in huis. Menig plantenliefhebbers hebben al een ecosysteem op een prominente plek staan. Staat de flessentuin ook al op jouw wensenlijstje?

Wat is een ecosysteem in een fles?

Een ecosysteem in een fles is een zelfvoorzienend ecosysteem waarbij planten zich in een afgesloten fles bevinden. De planten hebben geen verzorging nodig doordat ze leven van gerecyclede zuurstof, voedingsstoffen en water. Ik hoor je al hardop denken: hoe krijgen de planten dan water? Bij het liefdevol creëren van een Groei in ’n bol systeem zal de juiste hoeveelheid water worden toegevoegd. Het water circuleert in de fles doordat deze afgesloten is. Later zal er condens ontstaan door fotosynthese. Deze druppeltjes worden opgenomen door al het groen.

Groei in ’n bol: met liefde op maat gemaakt

Groei in ’n bol is een kleine onderneming tussen vader en dochter. Samen creëren wij zelfvoorzienende werelden in flessen. Aangezien ikzelf iedere plant liet doodgaan, ben ik mij gaan oriënteren op ecosystemen. De prachtige creaties waar je bijna geen omkijken naar hebt. Inmiddels is groei in ’n Bol van 4 het thuis een opkomend succes: diverse huizen zijn al voorzien van prachtige plantjes in een fles.

4 het thuis maakt zelf de ecosystemen naar wens. Zo wordt er gekeken naar de wensen van de klant en wordt er gekozen voor verschillende soorten planten die qua waterbehoefte perfect bij elkaar passen en goed gedijen in een vochtige omgeving. De flessen worden met oog voor detail rijkelijk én met liefde gevuld.

Verzorging van een ecosysteem in een fles

De ecosystemen zijn ontzettend handig als je geen groene vingers hebt. De planten hebben geen verzorging nodig doordat ze zichzelf van alle nodige voedingsstoffen voorzien. Er zijn twee zaken waar je rekening mee moet houden. Allereerst houden ecosystemen wel van daglicht, maar zeker niet van de brandende zon op hun bol. Plaats de flessentuin dus niet direct voor het raam, maar daar minimaal twee meter vanaf. Verder hoef je de fles alleen eens in de twee weken een kwartslag te draaien.

Als het erg warm is, kan het zijn dat er veel condens in de fles komt. Je kunt in dit geval de fles even luchten. Het kan vervolgens voorkomen dat een plant zijn bladeren verliest. Geen zorgen, dit hoort bij het proces. De verloren bladeren worden namelijk omgezet in compost, waarna dit weer onderdeel is van het gehele ecosysteem. Hoe tof is dat? De bladeren groeien vanzelf weer aan. Worden na een tijdje de plantjes te groot? Dan kun je dit snoeien. Het hoeft niet.

Welke ecosystemen zijn verkrijgbaar?

4 het thuis maakt drie standaardmaten van Groei in ’n bol:

  • Klein: 5 liter  |  32×20 cm
  • Middel: 10 liter  |  40×25 cm
  • Groot: 25 liter  |  55×40 cm

Het is echter ook mogelijk om op aanvraag flessen te bestellen in de maten:

15 liter (45×30), 20 liter (45×35), 34 liter (60×45) of zelfs 54 liter (70×50).

Ik wil graag een speciaal formaat aanvragen.

eigen fles laten vullen?

Heb jij thuis een prachtige fles staan en zie je het wel zitten om hier een ecosysteem van te laten maken? Dan is dit ook mogelijk bij 4 het thuis. Naar aanleiding van de grootte van de fles wordt er een offerte opgesteld.

extra opties

De ecosystemen worden gevuld met groene planten. Wil jij een kleur laten terugkomen zoals rood, roze of wit binnen het zelfvoorzienende ecosysteem? Of heb je andere opties? Vraag naar de mogelijkheden en wellicht kunnen we iets voor je betekenen.

contact

Heb je vragen of wil je direct je persoonlijke bestelling doorgeven via de mail? 
Stuur ons een mailtje en wij helpen je graag verder.

Contact 4 het thuis

Je kunt gemakkelijk contact met ons opnemen. We helpen je graag verder met de vragen die je hebt.

Contact